Dronele, prezentate la targul CES Asia

Consumer Electronics Show Asia a ajuns la cea de-a a doua ediţie, iar gadgeturile care ţin capul de afiş sunt dronele, roboţii umanoizi şi maşinile inteligente.

CES Asia se află la cea de a doua ediţie. Cei care sunt pasionaţi de tehnologie ştiu că CES se desfăşoară anual în Las Vegas, însă după cinci ani de negocieri cu oficialităţile chineze Consumer Technology Association (CTA) a reuşit să primească acceptul pentru a organiza târgul la Shanghai.  Dacă la târgul din SUA se acreditează în jur de 6.000 de jurnalişti, în China lucrurile stau altfel. Spre exemplu, Twitter, Facebook şi multe servicii Google sunt blocate. Deoarece există un firewall al guvernului chinez mulţi membri ai presei preferă să strângă materialele şi să le publice la întoarcerea acasă. Deoarece obţinerea vizei pentru China s-a dovedit un proces extrem de complicat, mulţi jurnalişti au preferat să sară complet peste aceste eveniment.

Cei care au ajuns totuşi acolo au remarcat conceptul de automobil inteligent de la Mercedes-Benz care poate atinge viteze de 80 km/h. Tot la CES Asia mai sunt prezentate cea mai uşoară dronă din lume, care cântăreşte 113 grame şi care se adresează tuturor categoriilor de public. MOTA’s JETJAT Nano drone costă 50 de dolari şi poate fi controlată până la o distanţă de 22 metri. JD Smart a prezentat o dronă care va face livrări în zonele rurale din China, un frigider inteligent şi o nouă generaţie de boxe wireless.

 

b083fe955aa1189e2ff807

 

Lasă un răspuns