Cele mai populare drone DJI

DJI și dronele cele mai populare

 DJI este o marcă de referință pentru toți posesorii și pasionații de drone. Întrucât producătorul DJI deține cu mult peste jumătate din piața de profil, devine lesne de înțeles că cele mai populare drone sunt aproape în totalitate produse de DJI. Să le aflăm și să căutăm și alte mărci care se pot încadra aici.

Despre DJI. Ce înseamnă popularitatea dronelor

 DJI este un acronim pentru Da-Jiang Innovations, în engleză Great-Frontier Innovations. Sediul companiei se află în Shenzhen, China, metropolă cunoscută atât datorită DJI, cât și pentru un celebru turneu de tenis. Deși HQ se află acolo, fabricile de drone sunt răspândite peste tot în lume, răspândirea globală a producției permițând producția în masă și distribuirea facilă worldwide.

Începătorii apreciază dronele mai simple, mai ieftine dar destul de rezistente pentru exploatări intense și chiar brutale. Profesioniștii, pe de altă parte, au criterii solide și obiective, raportate la experiențele profesionale anterioare dar și la studii și comparații tehnice, așa că este foarte probabil ca în topul făcut de aceștia al celor mai populare drone să se regăsească alte modele cu totul.

Însă termenul de popular se referă mai degrabă la recunoașterea brandului și modelului, la gradul mare de disponibilitate a unor anumite drone și la obișnuința de achiziție de oriunde, prin orice mijloc, din orice țară și în orice moment.

Probabil că și ușurința cu care se pot obține alte produse de tipul gymbalurilor sau stabilizatoarelor de cameră influențează răspunsurile celor întrebați de popularitatea unei anumite drone. Inclusiv ușurința în a găsi piese de schimb este un factor care modifică răspunsul. O idee clară ne putem face numai dacă suprapunem diferitele liste/topuri și dacă extragem astfel numitorii comuni – adevăratele câștigătoare.

 

Comparăm. Concluzionăm. Topul dronelor populare

DJI Mavic Air 2 să fie cea mai populară? Așa cred mulți. Mai mult de atât, întreaga serie DJI Mavic, preferată la nebunie de începători, conține drone puternice și perfect pliate pentru aventuri aeriene. Printre cele mai populare modele se numără și DJI Spark. Profesioniștii, însă, încep enumerarea cu DJI Inspire 2.

Modele aparținând altor mărci care fac parte dintre cele mai populare drone sunt Autel Robotics EVO (cunoscută pentru soliditatea sa și fiindcă are bateria deosebit de durabilă) și Parrot Anafi, care concurează cu DJI Mavic Air, fiind mică și agilă (având formă clară de insectă) și fiind ideală pentru călătorii datorită capturii video 4K.

Sigur cineva se întreabă acum: nimic despre Ryze Tello? Așa este, inclusiv această dronă se numără printre dronele cele mai plăcute, utilizate și cunoscute, așadar printre cele cu popularitate ridicată. Un asemenea quadcopter de jucărie, controlabil de pe smartphone sau laptop, nu poate trece neobservat.

Așadar, o concluzie poate fi că dronele cele mai populare sunt, în ordine aleatorie:

  • DJI Mavic Air
  • DJI Mavic Air 2
  • DJI Spark
  • DJI Ryze Tello
  • DJI Inspire 2
  • DJI Phantom

Peste un timp, această listă se poate modifica, dar un lucru este cert: dronele marca DJI o vor domina în continuare.

Lasă un răspuns