Cum alegi un sistem bun de Navigatie Auto GPS?

Un sistem de navigatie calitativ trebuie sa iti ofere indicatii rapide si corecte, are harti precise, te scuteste de timp si este cel mai bun ajutor atunci cand te deplasezi spre o destinatie mai putin cunoscuta, in orase mai mari. Sistemele de navigatie auto GPS au evoluat si inregistreaza o dezvoltare accentuata in ceea ce priveste tehnologiile folosite si functiile pe care le ofera.

Autoturismele pot avea un sistem GPS integrat in bord, dar cele mai multe nu dispun de o asemenea functie, de aceea exista sisteme de navigatie GPS care pot fi achizitionate separat si montate pe masina, foarte simplu, ele incluzand de obicei o ventuza sau un suport de prindere. Avantajul unui aparat GPS fata de cel integrat in bord este ca ii puteti schimba pozitia in masina si chiar il puteti muta de pe o masina de alta cu usurinta. Daca te intrebi ce sa cumpari, ce recomandam noi sau cum gasesti sisteme de navigatie gps ieftine si bune, te invitam sa citesti acest articol.

1.Dimensiuni si ecran

Un GPS bun trebuie sa aiba un display cu o diagonala medie sau mare, pentru a vizualiza usor traseul si a accesa optiunile prin touch screen. Trebuie sa tii cont de locul unde il vei amplasa; cel mai des se pun pe parbriz, cu o ventuza, si se alimenteaza la priza pentru bricheta, de aceea un ecran prea mare nu este recomandat intrucat iti ia din vizibilitatea cand conduci. Pentru autoturisme, recomandam un ecran pana in 7 inch (17 cm), diagonalele mai mari fiind pentru camioane.

2. Viteza de procesare

Un astfel de dispozitiv este de fapt un mini computer, avand propriile componente hardware si software. Un procesor mai bun, precum si o memorie RAM mai mare vor face ca GPS-ul sa calculeze si sa reconfigureze traseele mult mai repede. Acest aspect este important atunci cand va aflati in intersectii si bulevarde aglomerate sau gresiti directia, pentru ca dispozitivul va reactiona repede si va va indica ruta corecta aproape instantaneu.

3. Harti incluse

Un sistem de navigare bun vine cu una sau mai multe harti, avand de obicei Romania, dar si intregul continent sau anumite tari din Europa. Hartile se pot instala oricand si trebuie reactualizate periodic, deoarece si semnele de circulatie, respectiv alte elemente rutiere se modifica in timp. Unii producatori de GPS pot cere sa achizitionati harti aditionale contracost, deci nu sunt incluse intotdeauna in pretul aparatului.

Cand cumparati produsul, trebuie neaparat sa verificati ce harti sunt incluse. Cele mai ieftine sisteme nu au incluse multe harti si va trebui sa le cumparati separat, lucu care poate pune sub semnul intrebarii rentabilitatea investitiei. Totodata, de cele mai multe ori, produsele de top includ si voce in limba romana, nu doar in limba engleza.

4. Alte caracteristici

  • accesorii: suportul de prindere in parbriz ori pe bord, incarcatorul de masina, cablul USB,stiloul care poate fi folosit in loc de deget pentru touch screen sau o husa sunt accesorii care iti trebuie sau pot fi utile, deci nu uita sa verifici in specificatiile tehnice ce accesorii sunt incluse in pretul pachetului
  • transmitator FM: melodiile MP3 stocate pe hard diskul aparatului GPS se pot transmite catre radioul din masina si apoi redate prin FM
  • garantia este importanta si trebuie luata in considerare, existand pe piata produse cu 1 an, dar si cu 2 ani de garantie

 

5. Recomandari:

GPS inseamna Global Positioning System. Folosindu-se de sateliti, nu este necesar sa aveti conexiune la internet in masina sau pe durata deplasarii pentru a utiliza acest tip de dispozitive. Tineti minte: un produs de calitate vine cu hartile Europei instalate, un display mare de 17 cm, update gratuit pentru harti, ecran tip touchscreen cu stilou incorporat, accesorii pentru masina si o garantie de minim 2 ani.

Lasă un răspuns