DJI Inspire 2 – Cea mai buna drona pentru filmare aeriana?

Chiar daca DJI a lansat Mavic Pro și Pro Phantom 4 în ultimele săptămâni, noul DJI Inspire 2 reprezinta una dintre cele mai semnificative noutati.

Și nu este greu de înțeles de ce. Inspire 2 arata ca un pas masiv inainte pentru gama DJI de drone prosumer. Original Inspire, lansat în 2014, rămâne o alegere populară pentru profesionistii din industria foto aeriana. Dar lucrurile s- au schimbat mult de-atunci, atât în termeni hardware cat și software. Deși nu există nici o îndoială că primul Inspire a fost revolutionar și este încă inaintea multor competitori, generația următoare pare să duca procesul de fotografiere si filmare aeriena la nivelul următor (din nou).

Inspire 1 a fost, în măsura în care ne putem aminti, prima drona realizatoare de filmari video HD, cu un cardan rotativ de 360 °, camera 4K și control simplificat. În ciuda DJI, care spunea atunci că Inspire 2 este tot ce ai avea nevoie vreodată pentru fotografii aeriene, liderul de piață din China a dezvoltat intre  timp o serie de functii pentru a permite zboruri mult mai complicate și înregistrări mai incredibile decat niciodata.

 

Mai bine, mai rapid, mai puternic – De ce DJI Inspire 2 este cea mai buna drona pentru fotografiere si filmare aeriana

 

Fotografie aeriana profesionala – Supercharged

Noi știm că dronele vor evolua în ceea ce privește capacitatea lor, dar uneori este dificil sa vezi unde se mai pot face în mod realist îmbunătățiri. Cu Inspire 2, DJI a început cu elementele de bază.

Putere. Corpul noii drone este realizat dintr-un aliaj de magneziu-aluminiu, reusind in acest mod sa fie mai puternica și mai ușoara decât versiunea precedenta. Greutatea mai mică și un nou sistem de baterii ofera o viteza maxima de 93 km/h dronei – o cifra care a trebuit să fie scazuta de la 107 km/h, deoarece DJI a decis ca drona este mult prea rapida. Inspire 2 poate ajunge la 80 km/h in doar 4 secunde.

Viteza nu este esențială pentru fotografie aeriana, dar o multime de profesionisti vor aprecia valoarea pe care o poate aduce in cadrul proiectelor, în special atunci când sunt folosite sistemele de urmarire ale lui DJI Inspire 2.

În ciuda faptului că în mod considerabil exista mai multă putere decât in cazul modelului precedent, timpul de zbor este de aproximativ 27 de minute – dacă alegeți să-l utilizați cu aparatul de fotografiat Zenmuse X4S. Inspire 2 dispune totodata de un sistem de propulsie nou, care poate ajuta utilizatorii să utilizeze intr-un mod mai eficient miscarile verticale, urcand cu o viteza de aproape 6 metrii / secundă, coborand chiar mai rapid.

Un singur ultim lucru: Dacă planificati escaladarea Muntelui Everest, Inspire 2 poate fi cumparat cu elice speciale de mare altitudine. In caz că temperaturile devin prea scazute, sistemul de baterii  dual-redundante mențin temperatura la -4 grade Fahrenheit.

 

Viziune superioară

Viziunea poate reprezenta o grămadă de lucruri. În primul rând, trebuie să menționăm camera frontala incorporta a lui Inspire 2, care ofera utilizatorului cea mai bună vizualizare in zbor în momentul in care se utilizeaza controller-ul principal. Un al doilea operator poate primi un flux separat de date, direct din aparatul foto montat pe gimbal-ul principal. Acestea sunt camerele Zenmuse X4S și X5S – camere suplimentare sunt așteptate în viitorul apropiat. Daca alegeti X5S, vă puteți aștepta să filmați în 5.2K, lăsând loc suficient pentru post-producție.

Inspire 2 a fost adus pe aceeasi lungime de unda cu cele mai noi drone DJI în mai multe moduri. A fost dotat cu senzori stereo in față și in partea sa inferioară, pentru detectarea obstacolelor, în timp ce există, de asemenea, orientati în sus, senzori infrarosii pe partea de sus, pentru a proteja drona atunci când zboară în spații înguste.

 

Este prea valoroasa (și inteligenta) să cadă pur și simplu din cer

E o declarație care speram sa nu se intoarca la noi. În conformitate cu inginerii de la DJI, sistemul dual-battery a lui Inspire 2 va interveni atunci cand nivelul bateriei este mic, pentru a vă asigura că nu va cade din cer. În cazul în care o baterie nu mai functioneaza în timpul unui zbor, cealalta va fi în măsură să furnizeze energie pentru o întoarcere în condiții de siguranță.

Piloți pot deasemenea reduce zgomotul pentru a obține un flux audio cat mai clar, comutand între frecvențele  2,4 GHz și 5,8 GHz, pentru o stabilitate mai mare a semnalului.

Moduri de zbor upgradate

Toate dronele DJI recente au o grămadă de moduri de zbor inteligente pentru un zbor autonom, care permite utilizatorului să se concentreze asupra fotografiei. În afară de faptul că, ele aduc noi elemente creative procesului de fotografiere / filmare. In primul rand exista Spotlight Pro Mode, care vă permite să va focalizati pe un anumit subiect, în timp ce drona zboară într-o altă direcție. În cazul în care gimbal-ul atinge limita de rotație, Inspire 2 va reactiona în mod automat pentru a menține subiectul focusat în cadru. Frumos, nu?

Va amintiti de camera care arata imagini direct din partea din față a dronei? Este totodata si baza TapFly, un alt nou mod care direcționează drona la orice punct ‘indicat’ de pe ecran, evitând în același timp obstacole de-a lungul drumului.

Modul mai familiar ActiveTrack, așa cum se vede în Mavic Pro șiPhantom 4 Pro, identifică obiecte comune cum ar fi oameni și mașini.

Fotografiere aeriana la cel mai inalt nivel

DJI Inspire 2 vine cu un sistem de procesare a imaginii refacut numit CineCore 2.0. Acest nou sistem incorporat este noul, cel mai bun prieten al tau, procesand fișiere video uriașe de înaltă calitate, mai repede decât oricând. La urma urmei, DJI Inspire 2 poate captura video 5.2K  la 4.2 Gbps. O varietate de formate de compresie video sunt susținute de CineCore 2.0, inclusiv Adobe CinemaDNG, Apple ProRes 422 HQ (5.2K, 4K) și ProRes 4444 XQ (4K), H.264 și H.265. Atunci când se inregistreaza 4K video în H.264 și H.265, bitrate-ul merge până la 100Mbps.

 

Iată un film de scurt metraj filmat în întregime cu un DJI Inspire 2:

Lasă un răspuns