Ghid: Intretinerea Dronelor

Daca tocmai v-ati cumparat prima drona sau aveti in vedere sa faceti acest lucru este recomandat sa invatati cum sa aveti grija de aceasta si de componentele ei. Este important sa tineti drona curata, fara praf si murdarie, pentru a fi siguri ca este gata de zbor data viitoare cand veti dori acest lucru.

Fiecare drona este unica, avand astfel propriile cerinte de intretinere. Insa, va vom oferi cateva sfaturi generale, dar si unele instrumente si produse pe care ar trebui sa le aveti la dispozitie pentru a va asigura ca pastrati drona in stare perfecta de functionare.

Ce accesorii pentru drone trebuie sa folosim pentru a o curata?

Pentru inceput ar trebui sa va construiti o mica trusa de intrumente cu care sa curatati si sa reparati drona dvs atunci cand nu sunteti acasa. Va reamintim din nou ca lista urmatoare este generala si se poate schimba in functie de marca de drona pe care o detineti. Utilizati aceasta lista ca punct de reper si  cumparati instrumentele specifice pentru drona dvs.

Permie moale de mici dimensiuni: este utila pentru a sterge praful sau resturile care ajung in colturile sau imbinarile dronei.

Pompa de aer: un alt intrument excelent pentru curatarea prafului si a murdariei de pe locurile greu accesibile ale dronei, cum ar fi in jurul motoarelor sau in apropierea circuitelor. De asemenea, nu va afecta deloc electronica.

Alcool izopropilic: foarte util pentru curatarea carcasei. Ar trebui sa functioneze bine pentru curatarea murdariei, a petelor de iarba, a insectelor moarte – cam orice de fapt. Aveti grija insa sa nu folositi aceasta substanta si pe circuite, pentru a nu le deteriora.

Carpa din microfibra: un alt obiect pentru stergerea si curatarea prafului si a murdariei. Foarte utile daca sunteti dispusi sa dezasamblati motoarele pentru o curatare completa. Functioneaza foarte bine cu alcoolul izopropilic.

Lubrifiant 3 in 1: Verificati la producatorul dronei dvs daca motoarele necesita lubrifiere. Daca da, veti dori sa aveti cu dvs un astfel de lubrifiant.

Ce va trebuie pentru a va repara drona?

Atunci cand va aflati intr-un camp deschis si zburati cu drona, ultimul lucru pe care il doriti este sa nu mai faceti acest lucru pentru ca nu erati pregatit. Accidentele se petrec, unele componente se strica sau elicele cad. Asadar, uitati cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le aveti in kit-ul dvs atunci cand plecati:

Extra-elice: elicele sunt, de obicei, primele lucruri care strica in caz ca prabusiti drona. Ele sunt, de asemenea, unele dintre componentele esentiale care mentin drona in aer. Astfel, pastrarea unui set suplimentar de elice (sau chiar doua) asupra dvs in orice moment, poate fi cea mai buna alegere pe care o puteti face. Daca sunteti nevoiti sa inlocuiti una sau doua elice, cel mai bine ar fi sa inlocuiti intregul set.

Set de intrumente: ceea ce vrem sa spunem in acest punct, este ca ar fi indicat sa va asigurati ca aveti intrumentele necesare pentru reparatii rapide. Este posibil ca drona dvs sa fi fost proiectat in asa mod incat sa nu aveti nevoie de nici un fel de instrumente sau, sa fi venit in pachet cu toate cele necesare pentru reparatii. In functie de situatie, este posibil sa aveti nevoie doar de o mica surubelnita.

Ciocan de lipit: probabil ca nu veti lua ciocanul de lipit atunci cand iesiti cu drona, insa daca veti ajunge sa ii provocati daune semnificative, un astfel de obiect va fi cu siguranta util. Acesa este probabil si punctul in care se face diferenta intre cei cu adevarat pasionati de drone JJRC, DJI sau alta marca, si cei care doar se distreaza cu ele. Daca nu ati folosit niciodata un ciocan de lipit, intrebati un prieten sau cautati pe YouTube filmari in care vi se explica cum se foloseste.

Baterii suplimentare: din nou, acest punct este specific pentru fiecare drona in parte. Daca bateria dvs se poate inlocui, atunci cu siguranta este de preferat sa aveti si cateva rezerve.

Faceti o verificare corespunzatoare inainte de zbor

Inainte de a zbura cu drona, ar fi indicat sa treceti printr-o lista de verificari de baza. S-ar putea sa existe niste pasi specifici de verificat, in functie de modelul dronei dvs, dar aici sunt cateva lucruri generale pe care ar trebui sa le luati in considerare.

Sunteti intr-un spatiu deschis atunci cand vreti sa zburati cu drona? Eliminati sansele de a va confrunta cu probleme, zburand in afara zonelor cu copaci, cladiri, masini, oameni sau animale. Drona este in stare buna de functionare? Verificati elicele pentru eventuale probleme si asigurati-va ca sunt capabile sa se roteasca liber. De asemenea este recomandat sa verificati comutatoarele de pe telecomanda, nu este de dorit sa va treziti cu drona in aer si sa costatati ca nu functioneaza anumite butoane.

Zburati intotdeauna cu o baterie incarcata complet

Aproape toate dronele vin cu baterii litiu-ion sau litiu-polimer reincarcabile si va recomandam sa aveti mare grija de acestea. Acest lucru inseamna sa zburati mereu cu ele complet incarcate si sa le indepartati (pe cat posibil atunci cand nu folositi drona.

Curatati elicele dupa fiecare zbor

Daca sunteti un pilot de drone incepator, probabil ca pana veti invata bine cum sa controlati drona, o veti si prabusi de multe ori. O drona de calitate este construita pentru a rezista la uzura, insa murdaria care se acumuleaza la motoare si la elice ar putea sa le forteze pe acestea si astfel sa se opreasca atunci cand drona e in aer.

Prin urmare, cea mai buna practica este sa scoateti elicele si sa folositi un spray cu aer pentru a curata orice urma de praf sau resturi ce ar putea ajunge in carcasa motorului. Daca veti amana acest pas, murdaria se va acumula si atunci cand o veti curata o sa fie mai complicat.

Oferiti motoarelor o pauza

Stim ca odata ce incepeti sa zburati nu vreti vrea sa va mai opriti. Si daca aveti si cateva perechi de baterii de rezerva complet incarcate, atunci veti putea tine drona in aer pentru ore.

Insa, motoarele dronei au nevoie de pauze din cand in cand sau veti risca supraincalizarea lor. Acest lucru depinde in mare masura de marimea si calitatea dronei dvs, dar daca ati petrecut cateva ore cu drona in zbor poate ar fi bine sa ii oferiti si cateva minute de pauza.

Lasă un răspuns