Livrari cu drona, predictii pentru 2019

In anul 2013, Jeff Bezos, CEO Amazon, a participat la un interviu timp de 60 de minute. Unul dintre subiectele interesante ale discutiei a fost reprezentat de livrarile cu drona, Amazon dorind sa foloseasca drone in acest sens.

 

Predictia lui Bezos: In 2018, Amazon va putea sa livreze colete care cantaresc pana la 5-10 kilograme.

In anul 2017 Flytrex a lansat servicii comerciale de livrare cu drona in Islanda, respectiv Project Wing a inceput sa livreze burritos in Australia.

 

Progresul livrarii cu drona in lume

În luna aprilie, compania chineză SF Express, cel de-al doilea mare curier din China, a primit primul permis oficial din partea Autorității Aviației Civile din China pentru a livra pachete cu drona.

În luna iunie, AirBus a anunțat planurile de a începe să utilizeze drone în Singapore pentru a testa livrările de la țărm la navă.

În decembrie, proiectul Wing a anunțat că va începe să livreze cu drona în Finlanda în primăvara anului 2019.

 

Cu toate ca se progreseaza in acest sens, exista cateva impedimente majore

1. Provocarea tehnologica

Ambalarea va trebui să fie uniformă iar noi încă nu avem prototipuri viabile pe piață care să satisfacă aceste aspecte ale procesului de livrare. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, o problemă. După cum a spus Frank Appel, directorul general al companiei mamă a companiei DHL: „Dacă trebuie să le reîncărcați în fiecare oră, atunci aveți nevoie de foarte multe drone”.

2. Provocarea legala

Creșterea continuă a reglementărilor privind dispozitivele de zbor va reprezenta o provocare pentru a transforma conceptul de livrare cu drona intr-o realitate.

3. Costuri

După cum a subliniat recent Colin Snow de la Drone Analyst, ROI-ul pentru efectuarea livrărilor prin dronă în comparatie cu alte metode pare încă nesatisfacator.

 

Cu toate acestea, se spune că livrările de drone sunt cu siguranță în creștere, iar în 2019 suntem siguri că vom vedea tot mai multe livrări făcute de drone.

In acelasi timp, livrările de drone medicale și anumite cazuri de livrări comerciale cu drona in anumite zone – cum ar fi programul Flytrex din Dakota de Nord – vor continua să crească.

Tu ce crezi? Credeți ca vom vedea activ acest serviciu de livrare cu drona in curand?

Lasă un răspuns