DJI Spark, cea mai noua si ieftina drona de la DJI

In ultimele sase luni, trendul in industria dronelor a fost de a micsora marimea lor, de a le face portabile si accesibile. DJI a prezentat ultimul model de drona, Spark, o minidrona care cantareste 0.27 kg. La fel ca in cazul Mavic Pro, compania DJI a reusit sa adauge foarte multe functii si tehnologii in aceasta mica drona.

Impreuna cu dimensiunea, un alt lucru pe care DJI a reusit sa-l micsoreze este pretul. Pana acum, fiecare drona lansata de companie a avut un pret de start apropiat de 1000 de dolari. DJI Spark va costa in jur de 499 dolari, concurand cu drone precum Parrot, Yuneec sau ZeroTech.

16 minute de zbor

DJI Spark beneficieaza de functii inteligente de manevrare, precum ActiveTrack si TapFly, care sunt prezente in modelul Premium DJI Phantom 4. Poti folosi gesturi pentru a manevra drona in orice directie sau un smartphone pentru a o controla pana la 100 metrii distanta. Bateria permite 16 minute de zbor intr-o singura incarcare, dar poti folosi Micro USB pentru a o incarca „on the go”. DJI va pune la dispozitie spre vanzare si accesorii, care vor include un charging hub, aparatori de elice, o baterie extra pe care o poti inlocui, o telecomanda, pentru 200 de dolari in plus.

Camera de pe DJI Spark este sustinuta de un gimbal pe doua axe, poate captura videouri 1080p si poze la o rezolutie de 12 megapixeli. Un nou feature numit QuickShot permite dronei sa filmeze 1 minut si sa-l editeze pana la 10 secunde, pentru a-ti merite sa-l partajezi. Spark are senzori integrati care-i permit sa evite obstacole, ajungand la o viteza maxima de 50 km/h.

Va fi disponibila in cinci culori: Alb, Albastru, Verde, Rosu si Galben. DJI estimeaza ca va incepe livrarile pentru DJI Spark incepand cu 15 Iunie: poti precomanda drona aici.

 

Te invitam sa vizualizezi un review al DJI Spark, realizat de blogger-ul Julien Solomita:

Lasă un răspuns